Blogi: Lisää laadukasta tietoa, kiitos!

Kaikkien syöpätietoja tarvitsevien yhteinen etu on, että rekisterin tiedot syöpätapauksista ovat mahdollisimman kattavia ja laadukkaita. Henna Degerlundin tuore blogi käsittelee tietovarantojen keräämiseen liittyviä haasteita.

Syöpärekisteriin kerätään tiedot jokaisesta Suomessa todetusta syöpätapauksesta tai sellaisen vahvasta epäilystä. Syöpäilmoituksen tekeminen on ollut yksi lisätyö monen terveydenhuollon ammattilaisen päivittäisessä elämässä. Jokaisella tehdyllä ilmoituksella on suuri merkitys; se antaa tarkan tilannekuvan syöpätilanteesta kunkin toimintaympäristön, kunnan, sairaanhoitopiirin, erityisvastuualueen ja lopulta koko valtakunnan tasolla.

Nyt tämä tärkeä tietovaranto uhkaa kuitenkin köyhtyä, sillä ns. kliinisten syöpäilmoitusten määrä on vähentynyt radikaalisti viime vuosikymmenen aikana. Lue kehittämispäällikkö Henna Degerlundin huolestunut blogikirjoitus aiheesta:  https://www.syopajarjestot.fi/ajankohtaista/blogit/lisaa-laadukasta-tietoa-kiitos/