Pohjoismainen syöpätilastosovellus NORDCAN uudistui

NORDCAN on tilastotietokanta ja verkkoselaimessa toimiva tilastosovellus, jolla voidaan vertailla syöpätilastoja Pohjoismaiden välillä.

Palvelun ovat tuottaneet Pohjoismaiden syöpärekisterien yhdistys ANCR, Kansainvälinen syöväntutkimuslaitos IARC ja Pohjoismainen syöpäunioni NCU. NORDCAN 2.0 on käytettävissä osoitteessa nordcan.iarc.fr/en. 

Palvelu tarjoaa interaktiivisia graafisia esityksiä ja taulukkoja syöpätilastoista Tanskassa, Suomessa, Islannissa, Norjassa, Ruotsissa, Färsaarilla ja Grönlannissa. Tietokannassa on lähes 60 vertailtavaa syöpätautia, ja varhaisimmat tilastot alkavat vuodesta 1943, jolloin ensimmäinen syöpärekisteri perustettiin Tanskassa. 

Mitä uutta NORDCAN 2.0 tarjoaa? 

NORDCANin käyttöliittymää on nykyaikaistettu ja uusia työkaluja, kuten D3 Javascript -kirjastoa, käytetään dynaamisemman datavisualisoinnin tarjoamiseksi. Uusittu NORDCAN mahdollistaa myös palvelun joustavamman jatkokehityksen. 

Uudistettu NORDCAN 2.0 sisältää saman laadukkaan pohjoismaisen tilastotietokannan kuin aiempikin versio. 

Seuraavaksi kehitystyöryhmä keskittyy toteuttamaan loput vanhan NORDCANin osioista uudessa tilastosovelluksessa, joihin kuuluvat muun muassa tilastot elossa olevista potilaistaelossaolosta ja ennusteista. Lisäksi bugien korjaamista ja datavisualisointien viilaamista jatketaan ja syöpätietojen yhdenmukaistaminen ja tilastointiohjelmistot uudistetaan. 

NORDCAN-tietokantaa päivitetään touko-kesäkuussa, jolloin sinne tuodaan muun muassa tilastoja vuosilta 2017 ja 2018. 

 Lue lisää