Suomen Syöpärekisterin 70-vuotisjuhlaseminaari järjestetään marraskuussa

Suomen Syöpärekisteri täyttää tänä vuonna 70 vuotta. Merkkivuoden kunniaksi järjestämme 70 vuotta syöpätiedon ytimessä -juhlaseminaarin perjantaina 18.11.2022.

Juhlaseminaari on kutsuvierastilaisuus, jonka ohjelmaosuus striimataan verkkoon kaikille avoimesti.

Seminaarin aikataulu ja alustava ohjelma

8.30 Aamukahvit

9.00 Seminaariohjelma ja striimaus alkaa

Avauspuheenvuoron jälkeen kuulemme juhlatervehdykset. Juhlaseminaarin ensimmäisen puoliskon teemapuheenvuoroissa käsitellään esimerkiksi sitä, miten syöpä- ja syöpäseulontatiedot jalostuvat dataksi. Kuulemme myös, millä elintavoilla on tuoreimman tutkimustiedon perusteella suurin merkitys uusien syöpätapausten ehkäisyssä Suomessa. Seulontojen merkitystä syöpien ehkäisyssä avataan kohdunkaulasyöpäseulonnan case-esimerkin kautta.

10.15–10.45 Tauko

10.45 Seminaariohjelma jatkuu

Juhlaseminaarin toisen puoliskon teemapuheenvuorot käsittelevät eriarvoisuutta syövän sairastamisessa ja syöpäseulonnoissa. Miten asuinpaikka näkyy syövästä selviytymisessä? Miten maahanmuuttajatausta vaikuttaa syöpäseulontoihin osallistumiseen? Teemapuheenvuorot päättyvät kurkistukseen tulevaisuuteen ja siihen, miten Suomen syöpätaakan ennustetaan kehittyvän ja minkälaisia syöpäseulontoja tulevaisuudessa järjestetään.

11.45 Loppukeskustelu

12.00 Seminaariohjelma ja striimaus päättyy

12.00–13.00 Pientä purtavaa seurustelun lomassa

Tarkempi ohjelma päivitetään tälle sivulle lähempänä tilaisuutta.

Lisätietoja

Lisätietoja tilaisuudesta antaa viestinnän asiantuntija Nina Airisto, nina.airisto@cancer.fi, puh. 050 562 5760