Kysy tai anna palautetta -lomakkeen henkilötietojen käsittely

Lomakkeella voi esittää kysymyksiä syöpärekisteröinnistä tai -seulonnoista sekä antaa palautetta Suomen Syöpärekisterille, joka on Suomen Syöpäyhdistyksen ylläpitämä epidemiologinen tutkimuslaitos ja THL:n lakisääteisen syöpärekisterin ylläpitäjä.

Henkilötietojen antaminen lomakkeella ei ole välttämätöntä. Jos kysymyksesi koskee omaa seulontaasi, tarvitsemme tiedon syntymävuodestasi, asuinkunnastasi sekä siitä, mitä seulontaa kysymyksesi koskee. Jos haluat vastauksen kysymykseesi, tarvitsemme myös sähköpostiosoitteesi. Nimen antaminen on vapaaehtoista. Henkilötietojen käsittelyn tarkoitus on kysymykseesi ja tarvittaessa palautteeseesi vastaaminen. Henkilötietojen käsittely perustuu antamaasi suostumukseen. Et voi lähettää lomakkeen tietoja Suomen Syöpärekisteriin, jos et anna suostumusta henkilötietojen käsittelyyn.

Lomakkeella antamasi tiedot välittyvät sähköpostilla osoitteeseen kysy@cancer.fi. Suomen Syöpärekisterissä antamiasi tietoja käsittelevät vain ne henkilöt, joilla on työnsä puolesta siihen oikeus. Käsittelijöitä sitoo vaitiolovelvollisuus. Lomakkeella antamasi tiedot sisältävä sähköposti hävitetään viimeistään viikko sen jälkeen, kun kysymykseesi on vastattu tai palautteesi on tallennettu nimettömänä. Antamiasi tietoja ei täydennetä muista lähteistä. Henkilötietoja ei luovuteta muille eikä siirretä EU:n ulkopuolelle.

Voit peruuttaa suostumuksesi henkilötietojen käsittelyyn milloin tahansa ottamalla yhteyttä osoitteeseen kysy@cancer.fi.

Sinulla on oikeus:

• saada pääsy henkilötietoihisi (tarkastusoikeus)
• tietojesi oikaisemiseen
• tietojesi poistamiseen
• henkilötietojen käsittelyn rajoittamiseen

Voit käyttää oikeuksiasi ensisijaisesti sähköpostitse (kysy@cancer.fi). Suomen Syöpäyhdistys ry toimittaa vastauksen antamaasi sähköpostiosoitteeseen. Sinulla on myös oikeus kannella tietosuoja-asetuksen rikkomuksesta valvontaviranomaiselle: Tietosuojavaltuutetun toimisto, PL 800, 00531 Helsinki, käyntiosoite: Lintulahdenkuja 4, Helsinki, puhelinvaihde: 029 566 6700, sähköposti: tietosuoja@om.fi.

Rekisterinpitäjä: Suomen Syöpäyhdistys ry

Yhteyshenkilö Kysy tai anna palautetta -lomakkeen henkilörekisteriä koskevissa asioissa: Elina Hermiö, elina.hermio@cancer.fi, 040 7595 106, Suomen Syöpäyhdistys ry, Mäkelänkatu 2, 00500 Helsinki.

Tietosuojavastaava: Tapio Luostarinen, tietosuojavastaava@cancer.fi , 050 464 7028, Mäkelänkatu 2, 00500 Helsinki.