12.10.2022

Syöpärekisterin tutkimusblogi avattu

Syöpärekisterin tuottaa vertaisarvioituja tieteellisiä artikkeleja, jotka julkaistaan pääasiassa kansainvälisissä tiedelehdissä. Näiden lisäksi julkaisemme vuosittain syöpätilastoraportin sekä kohdunkaulasyövän ja rintasyövän seulontaohjelmien katsaukset. Tulevaisuudessa julkaisemme toki myös suolistosyövän seulontaohjelman katsauksen.

Tieteellisten artikkelien julkaisusyklit ovat usein pitkiä, joten haluamme tarjota tutkijoillemme ja muille asiantuntijoille alustan nopeampaan ja vapaamuotoisempaan kirjoitteluun. Syöpäjärjestöjen blogissa on julkaistu (ja julkaistaan jatkossakin) useita Syöpärekisterin henkilökunnan kirjoituksia. Syöpärekisterin oma blogi on kuitenkin luontevampi paikka paneutua syvemmin eri aiheisiin. Blogi on tapa tehdä näkyväksi työtämme sekä palvella syöpäepidemiologiasta ja -seulonnoista kiinnostunutta yleisöä.

Tässä blogissa tutkijamme ja muut asiantuntijamme pääsevät nostamaan esiin ja keskustelemaan ajankohtaisia aiheista. Blogista voi löytää siis vaikkapa raportteja tieteellisistä konferensseista, nostoja hiljattain julkaistuista artikkeleista tai muita kommentteja kiinnostaviin aiheisiin.

Tervetuloa mukaan seuraamaan blogin taivalta!

Ensimmäisessä blogikirjoituksessa tutkija Maija Vahteristo kertoo nuoren tutkijan kokemuksista ANCR-konferenssista. Blogin pääset lukemaan tästä: Pohjoismaista tiedeyhteistyötä keskellä Atlanttia.

Sirpa Heinävaara