Syöpärekisteri järjestää infotilaisuuksia seulojatoimijoille

Syöpärekisteri palvelee syöpäseulontoja tekeviä yksiköitä ja laboratorioita järjestämällä kolme infotilaisuutta. Näissä seulojatapaamisissa käsitellään syöpäseulontojen tulevia uudistuksia seulojatoimijoiden näkökulmasta. Lisäksi tilaisuuksissa kerrotaan Syöpärekisterin Kutsupalvelusta.

Syöpäseulontojen prosesseihin ja seulontatietojen rekisteröintiin on lähitulevaisuudessa tulossa uudistuksia. Seulojatapaamiset tarjoavat tietoa näistä muutoksista ja tietojärjestelmien uudistamistarpeista.

Järjestelmäsuunnittelija Jan Magnusson opastaa seulontatietojen toimittamisesta Syöpärekisteriin

Seulontojen järjestämisen sujuvoittamiseksi Syöpärekisteri tarjoaa kunnille seulontojen Kutsupalvelua. Kutsupalveluun sisälty mm. seulontaan kutsuttavien yhteystietojen poiminta väestötietojärjestelmästä ja riskiryhmätietojen poiminta kohdunkaulan syövän seulontatietokannasta. Kutsupalvelun avulla varmistetaan, että jokainen seulontaan kutsuttava saa kutsun ajantasaiseen osoitteeseen. Kutsupalvelu tukee kaikkia kansallisia seulontaohjelmia.

Tilaisuudet pidetään Kouvolassa, Mikkelissä ja Oulussa 28.11.-1.12. Aiemmin syksyllä Syöpärekisteri piti kaksi vastaavaa infotilaisuutta Helsingissä.