Roosa nauha kerää varoja syöpätutkimukselle

Suomessa yli 5 000 naista vuodessa sairastuu rintasyöpään. Jotta potilaat paranevat ja hoidot onnistuvat, on olennaista, että kasvain havaitaan varhain seulontojen ja varhaisdiagnostiikan avulla. Syöpäsäätiön osin rahoittama Suomen Syöpärekisteri arvioi ja kehittää seulontaohjelmaa.

Syöpäsäätiön Roosa nauha on kerännyt varoja naisten syöpien tutkimukseen vuodesta 2003. Tämän vuoden Roosa nauhan suunnittelija on muusikko Anna Puu. Nauhan teemana on Minä & Sinä. Meissä on voimaa.

Anna Puu halusi Roosa nauhaan saman salaman, joka on hänen kitarahihnassaan. Annalle salama symboloi voimaa – ja tässä keräyksessä juuri ihmisessä olevaa voimaa.Hän haluaisi nähdä salaman kaikkien suomalaisten rinnassa.

Tänä vuonna Roosa nauha -keräys muistuttaa, että rintasyövän varhainen toteaminen ehkäisee rintasyöpäkuolemia. Tehokas seulonta ja hyvä hoito ovat vieneet Suomen Euroopan kärkikolmikkoon rintasyövästä selviytymisessä. –   Seulontaan osallistuneiden rintasyöpäkuolemat vähenevät noin kolmanneksella, kertoo Suomen Syöpärekisterin seulontajohtaja Tytti Sarkeala.

Syöpäsäätiö on Suomen suurin yksityinen kotimaisen syöpätutkimuksen rahoittaja. Säätiö saa varansa yksinomaan lahjoituksista. Roosa nauha -keräysvaroilla on rahoitettu osin tutkimuksia, joiden ansiosta esimerkiksi rintasyövän biologiset alatyypit pystytään tunnistamaan ja potilaille voidaan suunnitella yksilöllisempiä, tehokkaampia lääkehoitoja. Tutkimusapurahojen rinnalla osa Roosa nauha -tuotoista ohjataan sairastuneiden ja heidän läheistensä neuvontaan ja tukeen.

Lisätietoja: 

Seulontajohtaja Tytti Sarkeala, Suomen Syöpärekisteri, puh. 050 411 4238 (mammografiaseulonnat)

roosanauha.fi