Tiedontoimittaja, päivitäthän yhteystietosi Syöpärekisterille

Terveydenhuollon organisaatiot voivat ilmoittaa syöpätietoja syöpärekisteriin kahdella tapaa. Syöpätiedot voidaan poimia suoraan tietojärjestelmästä, jos potilastietojärjestelmässä on siihen valmius ja jos toimipaikka on sopinut Syöpärekisterin kanssa tällaisesta toimitustavasta. Yksittäisistä syöpätapauksista voidaan myös tehdä sähköinen syöpäilmoitus.

Hyvinvointialueiden perustaminen aiheuttaa muutoksia sähköpostiosoitteisiin. Tämän vuoksi yhteyshenkilöjämme ja sähköisen syöpäilmoituksen käyttäjiä pyydetään päivittämään yhteystietonsa Suomen Syöpärekisterille.

Sähköisen syöpäilmoituksen käyttäjäksi pitää rekisteröityä uudelleen

Terveydenhuollon ammattilainen voi rekisteröityä sähköisen syöpäilmoituspalvelun käyttäjäksi työpaikkansa sähköpostiosoitteella. Hyvinvointialueiden aloitettua käyttäjän on uuden osoitteen myötä rekisteröidyttävä uudelleen.

Sähköisellä syöpäilmoituksella voidaan ilmoittaa syövän perustiedot taudin toteamisvaiheessa ja erillisellä lomakkeella syöpään annetut hoidot. Kaikki syöpätapaukset ilmoitetaan käyttämällä Uusi syöpä -ilmoituslomaketta.

Ilmoitusta ei tarvita tyvisolusyövistä eikä HSIL- ja dysplasialöydöksistä. Nämä diagnoosit rekisteröidään patologian laboratorioista saatujen tietojen perusteella.

Sähköinen syöpäilmoitus

Yhteyshenkilöitä pyydetään päivittämään yhteystietonsa

Suoraa tietojärjestelmäpoimintaa käyttävissä terveydenhuollon organisaatiossa Suomen Syöpärekisterillä on yhteyshenkilöitä, jotka vastaavat siitä, että syöpätiedot toimitetaan tietomääritystemme mukaisesti. Yhteyshenkilöitä pyydämme lähettämään meille uuden sähköpostiosoitteensa osoitteeseen tiedostosiirrot@cancer.fi.